De 4 datingtrends van 2024

 

Sinds corona is de manier waarop mensen daten de afgelopen jaren sterk veranderd. Relatie-experte Kathleen Callewaert gaat dieper in op dé datingtrends van 2024.

14 februari 2024 – Sinds de coronapandemie ruilen mensen steeds vaker de traditionele datingapps in voor real life ontmoetingen. Bij deze fysieke ontmoetingen proberen mensen ook nieuwe vormen van dating uit. Deze relatie-expert van Soulmate4life neemt enkele van de datingtrends in 2024 onder de loep. Ze draaien voornamelijk rond mentale gezondheid, welzijn en het uitproberen van nieuwe dingen.

  1. Contra-dating

Een eerste populaire datingtrend is contra-dating, met als doel het verbreden van persoonlijke horizonten. Hierbij spreken mensen af met iemand waarvoor ze initieel nooit zouden kiezen. Relatie-expert Kathleen licht toe dat ‘het heel normaal is om een bepaald type in je achterhoofd te houden bij het zoeken naar een partner’. Maar het nadeel van je vast te klampen aan één bepaald type zorgt er echter voor dat je de vijver wel heel klein maakt voor jezelf.’

Het zijn trouwens de emotionele connectie, overtuigingen en wederkerigheid die de fysieke aantrekkingskracht beïnvloeden. Staar je dus zeker niet blind op een type en stel je open voor mensen waarvan je niet zou verwachten dat er een match mogelijk is.

  1. Steeds meer slow dating

Iedereen die ooit gebruik maakte van een datingapp kent het wel: je bent al een tijdje aan het chatten en plots hoor je niets meer. ‘Ghosting’ kan een invloed hebben op de mentale gezondheid van gebruikers, waardoor dating als uitputtend aanvoelt.

Uit onderzoek van de datingapp Bumble blijkt dat 58% van de gebruikers steeds bewuster en voorzichtiger daten om hun mentale gezondheid te beschermen. Daarom doet ongeveer 31% aan slow daten. Ze gaan bewuster nadenken over hoe vaak ze met iemand afspreken. Ze nemen ook veel meer de tijd om langzaam een emotionele band op te bouwen. ‘Het creëren van een sterke emotionele band met een partner kan overweldigend zijn. Het is daarom een goed idee om hiervoor je tijd te nemen’ aldus Kathleen.

  1. Don’t mind the age gap

Een derde trend die relatie expert Kathleen voorspelt, is dat steeds meer mensen de age gaps overboord gooien. Leeftijd is niet langer een doorslaggeven factor. Mensen lijken inhoudelijke karaktereigenschappen van een potentiële partner steeds belangrijker te vinden. Door niet langer vast te houden aan een vast leeftijdsinterval verklein je de kans dat je je ideale partner misloopt.

  1. Microflirten

Mensen flirten op een steeds subtielere manier. Bij microflirten gaat het om kleine subtiele handelingen waarmee iemand de interesse van de andere persoon test. Hierdoor bescherm je jezelf tegen een mogelijk afwijzing van de andere persoon.

Deze subtiele vorm van flirten kan gaan van het opmerken van kleine veranderingen, zoals een nieuw kapsel, tot het herinneren van details die de andere persoon in het verleden vertelde. Online kan microflirten zich uiten in het liken van social media berichten of stories zonder een conversatie aan te gaan. Google Trends toont alleszins een stijging in het aantal zoekopdrachten naar de term microflirten.

 

Stel je geluk niet langer uit en ontdek onze trajecten:  “Match -“Bloom” – “Shine”, met als doel jou te helpen de beste versie van jezelf te worden en liefde te vinden die eeuwig blijft bloeien.

Ontdek onze trajecten: https://soulmate4life.be/trajecten/

Ben jij er klaar voor om liefde te vinden en te stralen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen en te ontdekken hoe wij jou kunnen helpen jouw eigen liefdesverhaal te schrijven. 💖✨

https://soulmate4life.be/

Ben je benieuwd naar wat SoulMate4Life voor jou kan betekenen? Neem dan contact op via onze website of boek een gratis intakegesprek van 15’. https://soulmate4life.be/contact/

We zijn ervan overtuigd dat we je kunnen helpen bij het vinden van de liefde die je verdient. Onze succesverhalen spreken voor zich. Dus waar wacht je nog op? Laten we samen op zoek gaan naar jouw soulmate!

Welkom!

Op de hoogte blijven van de nieuwste blogs?

Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang alle onderwerpen in je mailbox.

Je bent succesvol ingeschreven!

Je bent succesvol ingeschreven!