Eenzaam in liefde: 5 tips om je ‘overvloed aan liefde’ als single te delen

In een wereld die draait om het delen van liefde, lijkt het soms moeilijk om als single dezelfde voldoening te vinden. ‘Het gevoel van liefde in overvloed hebben, maar het niet te kunnen delen met een romantische partner kan een uitdaging zijn’. Maar wat als we dit op een andere manier leren bekijken? Soulmate4life ging aan de slag met deze vraag die kwam van een klant met een overvloed aan liefde. Graag deel ik deze vijf onderbouwde tips om de liefde te vieren, zelfs als je single bent.

1. Hou van jezelf.
Het klinkt misschien cliché, maar de belangrijkste relatie die we ooit zullen hebben in het leven, is die met onszelf. Als single kun je deze tijd gebruiken om jezelf diepgaand te leren kennen en van jezelf te leren houden. Investeer in zelfzorg, ontwikkel je interesses en waardeer de unieke persoon die je bent. Liefde voor jezelf is de basis van alle andere vormen van liefde.

2. Versterk de banden met vrienden en familie.
Romantische liefde is niet de enige waardevolle vorm van liefde. Koester de banden met vrienden en familie. Omring jezelf met degenen die je waarderen zoals je bent. Onderzoek toont aan dat sterke sociale relaties ons geluk en welzijn vergroten. Denk even na over welke personen er altijd voor je zijn. Organiseer een etentje, een filmavond of spontane uitstapjes om de liefde met hen te delen.

3. Liefde voor de maatschappij.
Helpen maakt gelukkig. Onderzoekers ontdekten dat iemand helpen het geluksysteem in je hersenen activeert. Iemand helpen verdiept en versterkt je welzijn en gevoel van verborgenheid, wat voor voldoening en betekenis zorgt. Dus, waar wacht je nog op? Zet je liefde om in daden door vrijwilligerswerk te doen of deel te nemen aan gemeenschapsprojecten. Maar het kan ook eenvoudiger: ga boodschappen doen voor een buur of bied je hulp aan in een buurtnetwerk (zoals Hoplr).

4. Ontdek je passies en ontwikkel je creativiteit.
In creativiteit vinden we vaak troost. Of het nu gaat om schilderen, pottenbakken, schrijven, koken, muziek maken of dansen, onze passies zijn een uitlaatklep voor onze ziel. Deze activiteiten kunnen een bron van immense vreugde en vervulling zijn, en je in contact brengen met anderen die dezelfde passies delen.

5. Ga de natuur in.
Onderzoek wijst uit dat contact met de natuur onze geestelijke gezondheid bevordert. Het is een gekend advies, maar we passen het nog te weinig toe. Tijd doorbrengen in de natuur helpt ons een diepe waardering te ontwikkelen voor de schoonheid en sereniteit ervan. De natuur is de meest oprechte vorm van liefde. Het laat ons verbonden voelen met iets dat groter is dan onszelf. Staar naar de zonsondergang, geniet van een herfstwandeling in het bos en ervaar de natuur die jou omhelst. Deze momenten kunnen je helpen in contact te komen met je innerlijke zelf.

‘Het vermogen om liefde te geven en te ontvangen niet afhankelijk is van onze relatiestatus’, besluit Kathleen Callewaert. ‘Het is een krachtige boodschap van zelfacceptatie, verbondenheid en liefde die iedereen kan inspireren, ongeacht hun situatie. Als je deze tips in je leven integreert, zul je ontdekken dat liefde werkelijk overal is, zelfs als je single bent.’

Heb je ook genoeg van eenzaamheid? Verlang je naar een leven doordrenkt met liefde, avontuur en geluk, terwijl je die bijzondere persoon aan je zijde hebt?

Stel je geluk niet langer uit en ontdek onze trajecten:  “Match -“Bloom” – “Shine”, met als doel jou te helpen de beste versie van jezelf te worden en liefde te vinden die eeuwig blijft bloeien.

Ontdek onze trajecten: https://soulmate4life.be/trajecten/

 

Ben jij er klaar voor om liefde te vinden en te stralen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen en te ontdekken hoe wij jou kunnen helpen jouw eigen liefdesverhaal te schrijven. 💖✨

https://soulmate4life.be/

Ben je benieuwd naar wat SoulMate4Life voor jou kan betekenen? Neem dan contact op via onze website of boek een gratis intakegesprek van 15’. https://soulmate4life.be/contact/

We zijn ervan overtuigd dat we je kunnen helpen bij het vinden van de liefde die je verdient. Onze succesverhalen spreken voor zich. Dus waar wacht je nog op? Laten we samen op zoek gaan naar jouw soulmate!

Welkom!

Op de hoogte blijven van de nieuwste blogs?

Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang alle onderwerpen in je mailbox.

Je bent succesvol ingeschreven!

Je bent succesvol ingeschreven!