Single?

5 bruikbare tips om de feestdagen door te komen

De feestdagen staan voor de deur, een tijd van samenzijn, warmte, en liefde. Als single kan het soms een uitdaging zijn om de magie van deze tijd van het jaar te omarmen tussen al die geliefden. Kathleen Callewaert van het relatiebureau Soulmate4Life geeft je vijf wetenschappelijk onderbouwde tips om als single de feestdagen door te komen.

Verwen Jezelf

Trakteer jezelf op wat welverdiende zelfzorg. Boek een dagje spa, ga winkelen voor die ene outfit waar je van droomde, of neem de tijd om jezelf te verwennen met een heerlijke thuis-spa-avond. Goed zorgen voor jezelf, zowel fysiek als mentaal, kan stress verminderen. De feestdagen zijn sowieso iets stresserender wanneer je alleen bent. Singles ervaren meer dan in andere periodes sociale druk rond relaties.

Cultiveer dankbaarheid

Gebruik de feestdagen om even stil te staan bij het afgelopen jaar. Maak dagelijks een lijstje van dingen waar je dankbaar voor bent. Focus op de positieve aspecten van je leven, zoals vriendschappen en persoonlijke prestaties. Dit kan een waardevolle manier zijn om jezelf te verbinden met je eigen gedachten en gevoelens. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het beoefenen van dankbaarheid onze algemene tevredenheid over het leven verhoogt.

Stel realistische verwachtingen

De feestdagen geven soms de indruk dat dit een magische periode is waarin alles mogelijk wordt. Niets is minder waar. Het is een periode met ups en downs, waarin je gevoelens mogelijk meer uitgesproken zijn. Probeer te begrijpen dat de feestdagen geen perfecte periode zijn, en dat dat  helemaal oké is. Onderzoek heeft aangetoond dat het stellen van realistische verwachtingen voor de feestdagen het welzijn bevordert.

Vermijd vergelijkingen

Het vergelijken van jezelf met anderen kan negatieve gevolgen hebben voor je eigenwaarde en geluk. Probeer jezelf niet te vergelijken met stellen of anderen die misschien een schijnbaar perfecte vakantie hebben. Focus in plaats daarvan op je eigen unieke ervaring en doelen.

Blijf sociaal actief

Een feestje, een movie marathon, samen je kerstboom versieren… Afspreken met vrienden is altijd een goed idee! Onderzoek toont aan dat sociaal contact essentieel is voor ons welzijn. Dit helpt een gevoel van verbondenheid te behouden en eenzaamheid tegen te gaan. Ben je nog op zoek naar een originele activiteit voor de feestdagen? Probeer dan eens een ‘liefdesroute’ uit, een inspirerende wandeling die je alleen of met met meerdere kan maken in Brugge, Gent, Oostende, Ieper en Kortrijk.

 “Door deze tips te volgen, kun je als single de feestdagen veerkrachtiger doorkomen. Maar iedereen is uniek. Doe vooral wat het beste werkt voor jou. Onthoud dat de feestdagen een tijd zijn om te vieren, ongeacht je relatiestatus. Maak er een onvergetelijke tijd van!”

‘Het vermogen om liefde te geven en te ontvangen niet afhankelijk is van onze relatiestatus’, besluit Kathleen Callewaert’. Het is een krachtige boodschap van zelfacceptatie, verbondenheid en liefde die iedereen kan inspireren, ongeacht je situatie. Als je deze tips in je leven integreert, zul je ontdekken dat liefde werkelijk overal is, zelfs als je single bent.’

Stel je geluk niet langer uit en ontdek onze trajecten:  “Match -“Bloom” – “Shine”, met als doel jou te helpen de beste versie van jezelf te worden en liefde te vinden die eeuwig blijft bloeien.

Ontdek onze trajecten: https://soulmate4life.be/trajecten/

Ben jij er klaar voor om liefde te vinden en te stralen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen en te ontdekken hoe wij jou kunnen helpen jouw eigen liefdesverhaal te schrijven. 💖✨

https://soulmate4life.be/

Ben je benieuwd naar wat SoulMate4Life voor jou kan betekenen? Neem dan contact op via onze website of boek een gratis intakegesprek van 15’. https://soulmate4life.be/contact/

We zijn ervan overtuigd dat we je kunnen helpen bij het vinden van de liefde die je verdient. Onze succesverhalen spreken voor zich. Dus waar wacht je nog op? Laten we samen op zoek gaan naar jouw soulmate!

Welkom!

Op de hoogte blijven van de nieuwste blogs?

Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang alle onderwerpen in je mailbox.

Je bent succesvol ingeschreven!

Je bent succesvol ingeschreven!