7 redenen om dagelijks te knuffelen

Het belang van knuffelen mogen we niet uit het oog verliezen zeker in tijden dat we elkaar nagenoeg niet meer mogen aanraken.

Knuffelen helpt het immuunsysteem, geneest depressie en vermindert stress. Hier zijn 7 redenen waarom je elke dag nood hebt aan knuffels want ze stimuleren Oxytocine.

Oxytocine is een neurotransmitter die inwerkt op het limbisch systeem, het emotionele centrum van de hersenen, het bevorderen van gevoelens van tevredenheid en op het verminderen van angst en stress. Wanneer we iemand omhelzen, komt oxytocine vrij in ons lichaam waardoor onze hartslag en Cortisol verlaagt.

Zorgen voor geduld.

Een knuffel is één van de gemakkelijkste manieren om waardering en erkenning van een ander persoon te laten zien. We zijn ons voortdurend aan het haasten naar een volgende taak. Door het vertragen en het nemen van een moment om oprechte knuffels aan te bieden tijdens de dag, zijn we onszelf geduld aan het aanleren.

Voorkomen ziektes.

Genegenheid heeft ook een directe reactie op de verlaging van de belasting, die veel ziektes voorkomt. De Research Institute Touch aan de Universiteit van Miami School of Medicine zegt dat er 100 studies zijn uitgevoerd bij kinderen en aanwijzingen gevonden zijn voor significante effecten, waaronder een snellere groei bij premature baby’s, minder pijn, minder auto-immuunziekte symptomen, verlaagde glucosespiegel met diabetes en verbeterde immuunsysteem bij mensen met kanker.

Versterken het immuumsysteem.

De zachte druk op het borstbeen en de emotionele lading activeren de Solar Plexus Chakra. Dit stimuleert de thymus, die de productie van witte bloedcellen reguliert, die u gezond en ziektevrij houden.

Zorgen voor communicatie zonder een woord te zeggen.

Bijna 70 procent van onze communicatie is non-verbaal. Knuffelen is een uitstekende methode om jezelf non-verbaal uit te drukken.

Verhogen het gevoel van eigenwaarde.

Een baby herkent haar ouders in eerste instantie op de tast. De knuffels die wij ontvingen van onze mama en papa tijdens het opgroeien blijven ingeprent.

Stimuleren dopamine.

Alles wat iedereen doet bestaat in het beschermen van de dopamine stroom. Lage dopamine speelt een rol bij de neurodegeneratieve ziekte van Parkinson en stemmingsstoornissen zoals depressie. Dopamine is verantwoordelijk voor ons feel-good gevoel, en voor de motivatie! Knuffels stimuleren de hersenen om dopamine vrij te geven.

We kijken met z’n allen uit naar onze knuffelvrijheid.

Klaar om je soulmate te ontmoeten?

Doe de test: https://soulmate4life.be/checklist/

Warme groet,

Kathleen

Je persoonlijke matchmaker

Scroll naar boven