Dé 5 meest voorkomende redenen waarom je nog geen geluk met 2 gevonden hebt

Single zijn, de één geniet er elke dag weer van, de ander vindt het vooral erg confronterend en weer veel anderen zijn er gewoon niet zoveel mee bezig. Hoe je ook over het vrijgezellen bestaan denkt, de redenen van jouw niet-relatie-status kunnen uiteenlopen.

De meest voorkomende verwachting in de liefde is dat de ander ons gelukkig zal maken. Ieder van ons is verantwoordelijk om zijn levensgeluk te vinden. Is het doel van relaties wel om ons gelukkig te maken? Een relatie dient niet alleen om al onze verlangens en behoeften ingewilligd te zien worden.

Liefdesrelaties zijn zielsverbintenissen vol hindernissen en valkuilen, die een onderdeel vormen van het proces naar zelfkennis en zelfverwezenlijking.

Van een geliefde mag je verwachten dat hij of zij altijd het beste met je voor heeft, maar niet dat hij of zij je altijd geeft wat je wilt. Een gezonde relatie zal je in contact brengen met onverwerkte emoties en trauma’s, hoe pijnlijk dat ook kan zijn.

Wat je zoekt in een partner kan voor iedereen verschillend zijn. Uiteindelijk heeft bijna iedereen echter de behoefte om gehoord en gezien te worden door de ander. Gewaardeerd te worden om wie je bent, een knuffel krijgen wanneer je dit nodig hebt. 

Waarom ben je nog single?

  • Zelfafwijzing

Waardeer jezelf zoals je bent en wees daar gelukkig mee, op z’n minst tevreden, zelfs met alle minpunten van dien. Leg de verantwoordelijkheid van je eigen geluk niet in handen van een ander. Besef als je negatieve energie uitstraalt, trek je de verkeerde personen aan en ga je anderen wegduwen. Zorg goed voor jezelf en bevrijd je van negatieve gevoelens. Je hebt de keuze om voor jezelf te kiezen en in te zien dat je ‘perfect’ bent zoals je bent. Alles start met ‘Zelfliefde’.

  • Je staat niet open voor een relatie

Stiekem ben je nog helemaal niet klaar voor een relatie en dat straal je ook uit. Je zegt wel dat je een relatie wilt maar iedere keer als iemand te dichtbij komt, weet je niet hoe snel je het moet afkappen. Elke keer als iemand vraagt om nog een keer te daten, wil je snel  een eind maken aan het sprookje. Ga bij jezelf na waarom je dat doet en wat je eraan kunt doen. Want het zou zonde zijn om die leuke vrouw/man hierom uit het oog te verliezen.

  • Ligt de lat niet te hoog

Als we gaan kijken naar alle kenmerken die een man/vrouw moet hebben, dan kunnen we hier vaak een hele waslijst van maken. We willen het liefste dat hij/zij er goed uitziet, intelligent is, lief, goed voor zichzelf zorgt en fit is. Naast al die looks willen we natuurlijk wel een partner die ook nog eens naar ons luistert, ons kan lezen zonder dat we iets hoeven te zeggen. We vinden het uiteraard ook leuk als die persoon ambitieus is, zodat we kunnen sparren over de boeken die we gelezen hebben of dat ene maatschappelijke onderwerp. 

Kan het ook zo zijn dat het best wel moeilijk is dat één persoon helemaal voldoet aan alle behoeftes en eisen die je hebt? Misschien is het wel helemaal niet zo haalbaar om van die ene persoon te verwachten dat hij of zij dit allemaal in zich heeft.

Vaak heb je meerdere mensen in je leven waar je verschillende behoeften mee en bij kan vervullen.  Dit zie je ook in vriendschappen terug.

Natuurlijk betekent dit niet dat je binnen een relatie volledig voorbij moet stappen aan je eigen behoeften onder het mom van “dat kan de ander mij toch niet bieden”. Als dat het geval is, is het goed om eens bij jezelf te rade te gaan en te kijken of je nog gelukkig bent. Er is namelijk een verschil tussen op emotioneel gebied iets tekort komen in je relatie of niet helemaal op een lijn liggen qua interesses.

Waar het om gaat is dat je kan accepteren dat die lat die je voor jezelf, maar ook die  voor je partner legt, omlaag mag. Spreek uit wat je nodig hebt en besef dat niemand perfect is en “the total package” nogal relatief is. 

  • Je kijkt alleen naar de man/vrouw die jou niet zien zitten

We willen allemaal wat we niet kunnen hebben. Het is een raar fenomeen dat mensen vaak veel waarde zien in de persoon die niet in hen geïnteresseerd is of zich arrogant gedraagt…

Het is een psychologisch fenomeen dat elk mens in zich heeft. We willen namelijk goedkeuring van de mensen tegen wie we opkijken.

Maar misschien vis jij wel in de vijver ‘foute mensen die heel erg met zichzelf bezig zijn’ terwijl je eigenlijk over zou moeten stappen naar ‘zachtaardige personen die op tijd voor je klaarstaan’ of ‘mensen die je op de juiste momenten tegengas geven’. Stel je de vraag: Trek ik de juiste personen aan en passen die eigenlijk wel bij mij?

  • Je hebt helemaal geen tijd voor een relatie

Je investeert al je tijd in je drukke baan, sporten, afspreken met vriendinnen die staan ook nog hoog op het lijstje. Daarnaast vind je het fijn om tijd voor jezelf te hebben.

Of, je bent single, of eigenlijk toch ook niet. Je leeft in de “in-between”, het ‘tussengebied’. Stiekem geniet je nog teveel van alle aandacht die je krijgt. Op die manier wordt het moeilijk om een relatie in stand te houden.

Waar zou in hemelsnaam plek zijn voor een man? Ook al heb je nu geen relatie, zorg dan dat je tijd maakt om je partner te vinden. Als je in de supermarkt de liefde van je leven tegenkomt en pas over 3 weken een uurtje vrij hebt om met hem te daten… nee, zo is een sprookje nog nooit begonnen.

Doe de test: https://soulmate4life.be/checklist/

Warme groet,

Kathleen

Je persoonlijke matchmaker

Scroll naar boven