De eindejaarsperiode als single doorkomen

De kerstperiode is een van de gezelligste periodes van het jaar, maar geldt dat ook voor jou? Onderzoek leert ons al jaren dat de meeste singles niet bepaald uitkijken naar de feestdagen. Sommigen zouden de feestdagen zelfs het liefste gewoon overslaan, maar dat is eigenlijk nergens voor nodig.

Met deze praktische tips hou je de eindejaarsperiode fun en gezellig. Ook als single!

 

1. Nodig je vrienden uit

Misschien zijn er meer mensen in je vriendenkring alleen met Kerstmis. Nodig een paar vrienden bij je thuis uit en organiseer samen een leuk feestje.

 

2. Doe waar je zelf zin in hebt

Twee dagen voor jezelf hebben, is eigenlijk een luxe. Maak er gebruik van. Verwen jezelf met lekkere hapjes, een manicure, goede muziek, je favoriete tv-series, een bezoekje aan een kerstmarkt… Doe waar je zin in hebt.

 

3. Ga iets leuks doen

Zijn de agenda’s van je vrienden volgepland? Plan zelf iets leuks. Het theater is met kerst waarschijnlijk volgeboekt, maar misschien is er nog een losse plaats beschikbaar. Sommige sauna’s zijn zelfs met kerst geopend!

 

4. Ga sporten

De sportschool is misschien gesloten tijdens de feestdagen, maar er zijn genoeg andere opties: train thuis, ga buiten wandelen of hardlopen of kijk misschien of de kunstijsbaan geopend is.

 

5. Boek een reis, zon- of skivakantie

Als je het écht niet ziet zitten om de feestdagen met familie of bevriende koppeltjes door te brengen … dan ga je toch gewoon op reis? Alleen op reis gaan leert je soms ook heel veel over jezelf.

 

6. Bekijk een film die je al zo lang wou zien

Romantische kerstfilms zoals Love Actually en New Years Eve zijn een echte no-no. Ook Mariah Careys All I Want for Christmas zet je best onmiddellijk af. Het is inderdaad een prachtig nummer, maar tegen die dosis romantiek is geen enkele happy single bestand!

 

7. Pak uitgestelde ‘projecten’ op

Maak eindelijk dat fotoboek van je reis afgelopen zomer, begin aan een uitgebreide schoonmaak, geef de muur in de slaapkamer een nieuwe kleur of begin je eigen website. Maak van deze periode gebruik om je persoonlijk project dat al zolang ligt te wachten, eindelijk uit te voeren.

 

8. Ga aan het werk

Lang niet iedereen is vrij met kerst. Binnen sommige beroepsgroepen is het zelfs de drukste tijd van het jaar. En als zelfstandige kun je in sommige branches aan het werk wanneer je wilt. Heb je vrij, terwijl dat voor jou niet per se hoeft? Je kunt je inzetten als vrijwilliger bij een bejaardenhuis, een zorginstelling, daklozen … Of ergens een flexijob doen en een centje bijverdienen!

 

9. Af en toe eens huilen mag

Soms zit het allemaal niet zo mee. Liefdesverdriet, in rouw, je baan kwijt … Geef toe aan je emoties. Een potje huilen kan juist enorm opluchten. Het is niet dat alles perfect moet zijn omdat het Kerstmis is.

Succes en van harte een fijne, warme en gezellige kerstperiode toegewenst!

Scroll naar boven