De kleren maken de man en vrouw

Of je het nu wilt of niet, kleding is belangrijk. Het is een aanvulling op en uiting van jezelf. Besteed er dus voldoende aandacht aan. Een harmonieuze uitstraling doet wonderen voor je zelfvertrouwen! In deze blog geef ik je enkele tips om de juiste kledij uit te kiezen.

 

1. Ontwikkel je eigen stijl

Experimenteren hoort bij de mode en je stijl zal doorheen de tijd (en met het verstrijken van de jaren) ongetwijfeld veranderen. Probeer er echter wel altijd een persoonlijke interpretatie en toets aan te geven. Volg de trends niet blindelings maar laat je er door inspireren en neem die dingen eruit die jou van pas komen. Kortom, sta open voor veranderingen maar wees jezelf trouw.

 

2. Vertrouw op je gevoel of neem iemand mee om te shoppen

Het winkelpersoneel – zeker in de betere kledingzaken – zal je graag helpen bij je keuze, maar vaak kan het handig zijn om een ‘neutraal’ iemand bij je te hebben die eerlijk is in zijn of haar mening. Zeker voor belangrijke aankopen. Blijf wel nog steeds vooral bij je eigen gevoel.

 

3. Goede kwaliteit

Een perfecte pasvorm en goede kwaliteit gaan meestal samen. Let desalniettemin ook op de kwaliteit van de kleding. Het hoeft echt geen kasjmier te zijn, maar kies je voor wol, ga dan voor goede kwaliteit. Kijk ook naar de afwerking van de kleding. Ook voor minder geld vind je soms heel mooie kledij die je met een duurder stuk mooi kunt combineren.

 

4. Perfecte pasvorm

Wees je bewust van de lichaamsvorm die je hebt en kleed je ernaar. Camoufleer je zwakke punten en zet de sterke in de verf! Wedden dat je er stralend uitziet en iedereen naar je kijkt?
Koop je kleding niet te groot, maar zeker ook niet te klein. Je kleding moet je lichaam als het ware omarmen maar niet omspannen. Het is uiteindelijk niet de maat die telt maar de vorm. Kleed je naar je figuur en je ziet er geweldig uit!

 

5. Probeer nieuwe combinaties uit

Wees creatief en durf al eens te combineren. Je zal versteld staan welke leuke combinaties je zelf kan creëren. Je hebt zoveel verschillende dingen in de kast liggen die erom schreeuwen gecombineerd te worden, doe het dus maar gewoon.

 

6. Kleed je naar de gelegenheid

Kleed je altijd naar de gelegenheid. Vraag je niet alleen af wat je de komende dag gaat doen, maar ook wie je gaat ontmoeten. Stem je outfit daarop af. Onthoud dat underdressed altijd beter is dan overdressed. Heb je het gevoel dat je underdressed bent, voel je dan niet ongelukkig maar vertrouw op je stijl.

 

7. Verzorging van kleding

Een van de grootste geheimen van een goed uiterlijk is een goede verzorging. Niet alleen van haar en huid, maar ook van je kleding zelf. Draag geen kleding met vlekken of gaten, zorg er altijd voor dat alles schoon en netjes gestreken is. Het kost tijd, maar het is de moeite waard.

 

8. Schoenen

Last but not least: je schoenen. Ga voor kwaliteitsschoenen en houd ze in goede conditie. Het is nu het moment om te checken of je schoenenpoets in huis hebt! Houd sneakers en sportschoenen ook goed netjes. Ze hoeven er niet als nieuw uit te zien, maar wel bijna.

Meer tips nodig? Ontdek mijn stylingformules hier.

Scroll naar boven