Een eerste indruk maak je maar één keer

Het is een cliché, maar je hebt maar één kans om een goede eerste indruk te maken. Je kledij is daarbij belangrijk en zegt veel over je persoonlijkheid en de omgeving waarin je leeft. Maar besteed ook de nodige aandacht aan je houding en attitude!

 

Zelfverzekerdheid is aantrekkelijk

Trek kledij aan waarin je je zelfverzekerd voelt en let daarbij zeker op je schoenen, iets wat vaak over het hoofd wordt gezien. Draag nette, stijlvolle kledij die goed bij elkaar past en draag zorg voor je lichamelijke hygiëne. Een frisse geur is altijd belangrijk. Je wil niet dat vooral je slechte adem de ander is bijgebleven.

 

Elementaire beleefdheid

Heb je een afspraak met iemand, kom dan op tijd. Reken wat extra minuten in voor onvoorziene verkeerssituaties. Let er daarnaast op dat je niet te veel praat en toon altijd interesse. Op het juiste moment tussenkomen en zo weinig mogelijk over jezelf praten, is gewoon een vorm van elementaire beleefdheid.

 

Op dezelfde golflengte praten

Probeer op dezelfde golflengte te geraken als je gesprekspartner. Peil naar de gemoedstoestand van de ander en hou daarmee rekening terwijl je praat. Dat kan je doen door je toonhoogte en gezichtsuitdrukking aan te passen.
Zet tot slot een positief gezicht op met een mooie glimlach en maak oogcontact. Dat is de beste garantie op een open gesprek.

Heb je vragen of wil je ontdekken wat ik voor jou kan betekenen? Laat me hier weten waar je naar op zoek bent.

Scroll naar boven