Hebben mannen moeite met een sterke, onafhankelijke vrouw?

Mannen voelen zich vaak een beetje geïntimideerd door vrouwen die zelfstandig en onafhankelijk zijn. Dat is misschien jammer, maar zeker niet iets wat je aan jezelf moet veranderen. Het is juist iets waar je trots op mag zijn. Niets is namelijk zo goed als op eigen benen kunnen staan en alleen kunnen overleven. Alleen mannen hebben hier soms wat meer moeite mee. Vaak zien we dat sterke en succesvolle vrouwen moeite hebben de ware te vinden.

 

Succesvol en zelfstandig blijven zonder jezelf te verliezen

Wat kun je doen als succesvolle en zelfstandige vrouw zonder jezelf te verliezen? Leef je even in het brein van de gemiddelde man in. Probeer eens te denken en te voelen zoals hij dat doet. Mannen willen niet het gevoel hebben dat een vrouw boven hen staat in een relatie. Dat ze beter, intelligenter of succesvoller is dan hem. Zij willen gelijkwaardigheid binnen een relatie. Voor mannen is maatschappelijk succes en status nu eenmaal nog steeds belangrijk. Vaak vormt dit een groot deel van hun identiteit.
Een gemiddelde man wil zichzelf graag bewijzen. Hij heeft een vrouw nodig die naar hem opkijkt, die hem bewondert en ondersteunt, bevestiging heeft en het nodige respect opbrengt. Hij wil zich gewaardeerd voelen. Wat het juist aantrekkelijk maakt, is wanneer die zelfstandige vrouw hem een rol geeft in haar leven. Zij kan het zelf, maar ze kiest ervoor om het door haar partner te laten doen. Omdat ze het waardeert als de man het voor haar doet.

Een man wil graag wat voor een vrouw betekenen. Instinctief zal hij graag voor haar willen zorgen, ook al ben je een sterke vrouw. Dat geeft hem een goed gevoel. Zijn vrouw ondersteunen en beschermen zit diep ingeworteld bij een man. Als vrouw is het belangrijk om zich kwetsbaar te durven opstellen, zodat ze de man de gelegenheid geeft om er voor haar te kunnen zijn, haar te mogen beschermen en ondersteunen.

 

Durf kwetsbaar te zijn

Voor de liefde is het nodig kwetsbaar te durven zijn en helpt het als je niet alleen die ‘sterke vrouw’ bent. En wees eerlijk, ook als sterke vrouw heb je je ‘zwakke momenten’, dat maakt je juist menselijk. Dus laat af en toe ook eens iets van je onzekerheid zien. Geef hem de kans om een arm om je heen te slaan. Kruip eens lekker bij hem weg. Geef hem de kans jou te adviseren. Het maakt dat hij zich weer sterk, mannelijk en dus geweldig voelt. Dat heeft hij nodig en dan voelt hij zich nodig.

 

Ik kan als vrouw mijn carrière toch niet opgeven?

Nee, natuurlijk niet. Dit alles betekent niet dat je als vrouw minder sterk moet zijn of dat je een mindere functie moet gaan bekleden. Het is vooral belangrijk dat jij je inleeft in hoe de man zich (soms onbewust) kan voelen. Hou daar rekening mee en speel in op zijn mannelijke behoeftes.
Kortom: als je de behoefte voelt om ook eens verzorgd te worden, kun je die dus gewoon toelaten. Het komt je relatie alleen maar ten goede. De moraal van het verhaal is dat je ook in de liefde prima een sterke onafhankelijke vrouw kan zijn en tegelijkertijd de man ‘man’ kan laten zijn.

Scroll naar boven