Zomervakantie kan een negatieve invloed hebben op je relatie

Uit onderzoekscijfers van de Universiteit van Washington blijkt namelijk dat er tijdens de zomer – vooral in de maand augustus – veel getrouwde koppels beslissen om te scheiden. Dat bevestigden wetenschappers tijdens de meeting van de American Sociological Association.

 

Meeste scheidingen in het zomerverlof en het voorjaar

Uit het onderzoek blijkt dat er elk jaar twee piekmomenten zijn waarop koppels beslissen om hun eigen weg te bewandelen. Deze piekmomenten zijn na het zomerverlof en in het voorjaar. De druk in onze maatschappij is vrij hoog en dit vertaalt zich ook vaak in het gezinsleven. Problemen, spanningen en frustraties stapelen zich op tussen partners. Deze worden vaak te weinig of niet in de diepte besproken, laat staan dat er een oplossing wordt aan gegeven.

De vakantieperiode wordt als het ware gezien als de geschikte periode om een nieuwe start te maken binnen de relatie, een overgangsfase naar een betere periode. Vakanties kunnen ook heel stressvol zijn voor veel koppels en dat kan juist mede de barsten in hun relatie nog extra in de verf zetten. Als de vakantie niet aan de verwachtingen voldoet, volgt ontgoocheling die kan leiden tot een relatiebreuk, na de vakantie en nog voor de kinderen terug naar school gaan.
In de periode november-december gaan juist minder mensen uit elkaar. Sta bewust stil bij de situatie vooraleer je beslissingen neemt, kijk in je eigen innerlijk, ga diepgaande gesprekken aan met je partner en roep indien nodig professionele hulp in. Geef jullie zelf kansen, jullie zijn het waard!

Ik wil je graag nog het boek ‘Bevrijd door liefde’ van Jan Geurtz aanraden, over zelfacceptatie en geluk in relaties. Wil jij de beste versie van jezelf worden en zo je relatie naar een hoger niveau tillen? Dan coach ik jou graag. Neem vrijblijvend contact met mij op om kennis te maken.

Scroll naar boven