Last van keuzestress?

Relatiebemiddeling is niet gratis en via Tinder krijg ik –mocht ik dat willen- elke dag 140 mannen aan m’n voeten geworden.. Ik kan swipen dat het een lieve lust is.

Sinds online daten is gaan boomen.. zijn er meer singles dan ooit. Dat lijkt paradoxaal… maar er is een logische verklaring voor. Dat zeggen ook psychologen Tila Pronk, en Jaap Denissen van de Universiteit van Tilburg.

Kijk, onderzoek wees uit dat je meer tevreden bent voor een kraam met 10 goedgekozen smaken ijs dan voor een kraam met 100 soorten. Bij dat laatste krijg je keuzestress. Je gaat je niet langer focussen op wat je wil .. maar op wat je allemaal kan missen. Gekke vergelijking.. maar ze gaat ergens wel op.

De enorme stroom aan profielen zorgt voor keuzestress. Psychologen spreken van ‘Tinder-moeheid’…. mensen worden pessimistisch over hun kansen en dat straalt ook op hun zelfvertrouwen af. En als je iets nodig hebt op een date.. dan is het toch zelfvertrouwen… het jezelf zijn en in jezelf geloven.

Zijn alle profielen op datingsites ook écht?

Neen, veel ‘catfiches’ – niet enkel écht singles .. – netprofiel aanmaken is kinderspel en er is zo goed als geen screening.

Heel wat mensen die deze weg hebben bewandeld komen na teleurstellingen in het online daten bij mij terecht. Persoonlijke begeleiding heeft hen veel meer vertrouwen. Matchen gebeurt niet via een computersysteem maar er wordt persoonlijk en intuïtief gematcht. Je hebt steeds een persoonlijk aanspreekpunt.

Klanten in een relatiekantoor zijn ook serieus op zoek naar een relatie, ééndagsvliegen of vluchtige avontuurtjes komen niet bij #Soulmate4life terecht.

https://soulmate4life.be/ment-tv-daten-in-het-nieuwe…/

Wil je nagaan als je écht klaar bent voor een nieuwe relatie? 

Focus op het hier en nu en wees nieuwsgierig naar het potentieel dat voor je klaar ligt.

Doe de test: https://soulmate4life.be/checklist/

 

Warme groet,

Kathleen

Je persoonlijke matchmaker

Scroll naar boven