Love and joy!

‘Love’ is onze belangrijkste emotie die er voor zorgt dat we echt het gevoel hebben dat we leven en dat we mens zijn. Het is misschien wel de meest essentiële emotionele ervaring die nodig is om een gelukkig leven te lijden.

Velen zijn op zoek naar liefde buiten zichzelf maar weten niet dat ze de ‘liefde’ al in zich dragen. Ga op ontdekking naar de puurheid en schoonheid van ‘liefde’ in jezelf. Wees je ervan bewust dat we die pure, onvoorwaardelijke liefde delen met het universum en daardoor ook met elkaar.

Een zoektocht naar je innerlijke zelf: leer hoe je van jezelf kan houden

Alles begint bij jezelf. Een eerste stap is jezelf aanvaarden zowel fysiek als emotioneel. Liefde voelen voor jezelf en jezelf graag zien is niet altijd simpel, maar wel mogelijk. Wanneer je de intense liefde voor jezelf gaat voelen, kan je deze ook terugvinden bij anderen. Je voelt een sterkere verbinding met het universum, de aarde en met mensen om je heen. Je gaat de schoonheid en puurheid van je medemens opmerken en het mooie dat ieder mens in zich draagt. Je zal je meer ontspannen voelen en minder verlangens hebben. Geniet van ieder moment, leef in het ‘NU’, ga in je gevoel en je zal merken dat je ‘leeft’. Ieder persoon die je pad kruist zal je iets bijbrengen, groot of klein.

 

Verbinding maken met elkaar

In deze tijd van groei en veranderingen zijn er veel mensen op zoek naar andere vormen van verbinding. Een diepere verbinding, verbinding maken vanuit liefde. Start met verbinding te maken bij jezelf, De enige onvoorwaardelijke en zuivere verbinding welke je met je geliefden of anderen kan maken is de verbinding vanuit je ‘hart’. Alle andere vormen zijn gebaseerd op lichamelijke verbindingen. Bij lichaamsverbindingen heb je ‘dingen nodig’, je blijft meer in een vorm van voorwaardelijkheid. Een lichaam moet nu éénmaal gevoed worden, op welke manier dan ook, daarin ben je afhankelijk van elkaar..

Zodra je toe bent aan de andere en diepere vorm, krijg je de behoefte om een nieuwere vorm van verbinding aan te gaan met een geselecteerd gezelschap om je heen.

Door meer te gaan voelen zal je merken dat je bij ieder mens een verbinding voelt, de ene al sterker dan de andere. Voor de éne voel je vooral vriendschap, met als basis vertrouwen, respect. Voor de ander voel je pure liefde, vanuit een harts-verbinding en soms wel een zielsverbintenis.

De combinatie van herkenning en verbinding maakt een gevoel in je los, waardoor je je meer zal ontspannen en je een gevoel van rust zal bieden. Daar waar je jezelf kan zijn, vind je die harts-verbinding terug. Dan sta je in verbinding met een persoon, een gelijkgestemde die je op één of andere manier kan aanvullen.

Je voelt je goed bij iemand , maar weet eigenlijk niet waarom. Je hebt het gevoel van te zijn ‘thuis’ gekomen. Je merkt dat je steeds spontaner wordt. Je kunt meer en meer jezelf zijn omdat je een deel van jezelf in de ander herkent. Je begrijpt elkaar sneller en woorden zijn vaak overbodig. Relaties waarbij een pure harts-verbinding wordt gelegd komen genegenheid en intimiteit op de voorgrond. Oppervlakkige seksrelaties gebaseerd op  lust vind je hier niet terug. Het gezelschap is meestal voldoende en wordt pas later omgezet in een fysieke relatie waar een energetische uitwisseling plaats kan vinden. Het één worden komt dan op het juiste moment, wanneer alles in balans is. Zo kan een mooie energetische uitwisseling en éénwording plaats vinden die gebaseerd is op vertrouwen en waardering.

De gevolgen van een oppervlakkige relatie en seksuele contacten

Weinig mensen zijn zich bewust van de gevolgen van losse seksuele contacten en de betekenis die ze op die manier aan liefde geven. Wanneer je losse contacten omzet in een fysieke daad, handel je niet vanuit het hart maar vanuit lust. Je wordt enkel verbonden vanuit de 1e chakra en blijft de hartchakra onaangeroerd. Wees er bewust van dat je door deze losse contacten belast wordt met de energie van de ander, waardoor dit alles na een tijd heel zwaar kan gaan doorwegen. Bij meerdere losse contacten stapelt de energie zich op en raakt men er moeilijk vanaf. Bovendien geeft men deze energieën steeds door aan de volgende partner, waardoor deze contacten enkel leiden tot spanningen en drama.

Maak jezelf vrij en voel wie je werkelijk bent

Je bent pas klaar voor een pure harts-verbinding wanneer je jezelf reinigt van alle energieën die niet bij jou horen. Dit kan enige tijd in beslag nemen om tot dit punt te komen, om helemaal bij jezelf te komen. Wees bewust van de uitwisselingen die kunnen plaats vinden tussen mensen. Maak je los van alles wat niet bij je hoort en ga op zoek naar wie je werkelijk bent. Je kan jezelf accepteren en liefhebben, en later deze liefde voor jezelf ook in anderen zien. Als je dit ervaart, zal je zien dat er bepaalde mensen in je leven zijn waar je een bijzondere verbinding mee voelt. De kans is groot dat je merkt dat je reeds iemand in je leven hebt die je in je hart draagt, op een manier die je eerder niet kende. Dan leer je pas ware liefde kennen. Een liefde zonder verwachtingen of verplichtingen, een liefde die geen woorden nodig heeft. Deze liefde geeft je de vrijheid jezelf te zijn en de dingen te doen die je helpen om verder te ontwikkelen.

Pure liefdesverbindingen geven je net ruimte en vrijheid, daar waar andere relaties je net kunnen benauwen en angst oproepen. Bij zuivere harts-verbindingen hoef je niets in te leveren, je krijgt er net veel bij. Je krijgt de kans om jezelf nog beter te leren kennen, door en met de ander.

Dit soort liefde kan nooit verdwijnen, dat is er zo mooi aan. Daar waar verliefdheid verdwijnt, en oppervlakkige liefde een gewoonte of verplichting wordt, maakt pure liefde je vrij en kan het gevoel alleen maar groeien en sterker worden. Door de combinatie van vrijheid en liefde, kan je de ander ook loslaten. Het maakt niet uit op welke manier je liefde ervaart, zolang het je maar vreugde brengt. Wees blij dat je kan houden van jezelf en van de ander, in alle vertrouwen en rust.

 

Warme, hartelijke groet,

Kathleen

 

Klaar om persoonlijk te groeien? https://soulmate4life.be/

Scroll naar boven