Alles over daten

De evolutie van daten

In de zoektocht naar de liefde groeide het internet uit tot een belangrijke bondgenoot. Toch gelooft matchmaker Kathleen Callewaert vooral in de kracht van de persoonlijke ontmoeting.

In 1995 werd in de VS match.com opgericht, wereldwijd één van de eerste datingwebsites. Sindsdien is Cupido op steeds meer platformen actief. Vooral apps zoals Tinder zijn populairder dan ooit. Online zijn foto’s vaak een belangrijk criterium, maar daar is Kathleen Callewaert van relatiekantoor Soulmate4life niet zo’n voorstander van.

“Ik geloof niet in dating met foto’s en werk altijd met blind dating. Soms zijn er toch klanten die op voorhand een foto vragen of iemand opzoeken op Facebook. Iedere keer loopt dat verkeerd af. Het is ook belangrijk om niet alleen te oordelen op basis van de foto. De ene persoon staat mooi op de foto, de ander niet. Ik denk dat het belangrijk is om in het echte leven connectie te maken.

Wat ik ook vaak merk is dat mensen lang chatten, maar niet afspreken. Ik ben er voorstander van om snel af te spreken. Een telefoongesprek  beschouw ik als een manier om een afspraak te maken, niet om urenlang te praten. Je kan zaken vertellen die misschien iets triggeren bij de ander die daardoor niet wil afspreken. Dat is jammer, want misschien is het wel een heel goede match. Mijn motto is: “Go with the flow en vermijd verwachtingen. Spreek een tweede of een derde keer af. Gaandeweg ontdek je eigenschappen bij die persoon die je bij een eerste ontmoeting nog niet ziet.”

 

Dating-tips met matchmaker Kathleen Callewaert

In deze periode van beperkte contacten is daten uiteraard geen evidentie. Maar dat betekent niet dat het onmogelijk is! Hoe pak je dat aan en wat is daarbij belangrijk? Matchmaker Kathleen Callewaert deelt met ons haar ervaring.

Kathleen Callewaert startte in 2007 haar relatiekantoor Soulmate4life. Als matchmaker en relatie-experte bracht ze zo al heel wat mensen samen. Vorig jaar organiseerde ze al een online kerstdate. Ook op 13 februari kunnen singles deelnemen aan een online Valentijnstreffen. Zodoende kun je in deze tijden toch andere singles ontmoeten!

Scroll naar boven