Angst voor nieuwe relatie

Eén van de grootste stressbezorgers bij singles is de afwezigheid van een zinvolle en fijne relatie.

In mijn praktijk merk ik vaak dat mensen aan zichzelf beginnen te twijfelen wanneer ze al een tijdje alleen zijn.  Het angstgevoel komt naar boven dat dit altijd zo zal blijven.

De ideale man-vrouw ‘dé liefde van je leven’ bestaat dat wel? We moeten echt af van dit beeld van die ene ware ideale man of vrouw. Als we enkel de perfectie nastreven komen we van een kale reis terug.

Wanneer je een gezonde relatie wilt aangaan met een gelijkgestemde liefdespartner, is het zo belangrijk om de relatie die je met jezelf hebt te verbeteren of te versterken. Dat is immers de belangrijkste relatie die je ooit zal hebben. EIGENLIEFDE en GELUK zet je in staat om angst te overwinnen.

Zorg eerst dat je goed in je vel zit. Hoe kan een ander je graag zien als je jezelf niet graag ziet. Wat je voelt straal je uit!

Door zelfrefectie houd je jezelf een spiegel voor en sta je even stil bij je eigen gedrag. 
Kom in verbinding met jezelf en dan kom je in verbinding met de ander.

Wat je voelt straal je uit!

Kom in verbinding met jezelf en dan kom je in verbinding met de ander.

Waarom zijn we bang? Wat houdt ons tegen?

  • Bang om afgewezen te worden
  • Bang om persoon te verliezen
  • Bindingsangst
  • Rationeel én emotioneel loslaten van ex-partner

Sta je echt open voor een nieuwe relatie of denk je dat je openstaat? Ga op zelfonderzoek. Wat straal je uit?  Happy face opzetten versus happy zijn?..

(ZELF)LIEFDE is nu eenmaal het tegengif voor angst. Altijd en overal!

Ik nodig je uit om hierover na te denken en de antwoorden voor jezelf op te schrijven. Investeren in jezelf is nog ALTIJD de beste investering die je kan doen! De blik naar binnen richten, jezelf en je gedachten onder de loep nemen. Wat werkt er echt en wat werkt niet meer…

 Je mindset kan je veranderen door je (belemmerende) overtuigingen aan te pakken en om te buigen naar positieve gedachten.

Laat je je liever begeleiden in je persoonlijk traject naar liefde en geluk? Contacteer me zodat we samen je pad kunnen bewandelen.

Ontdek onze trajecten: https://soulmate4life.be/trajecten/

Focus op het hier en nu en wees nieuwsgierig naar het potentieel dat voor je klaar ligt.

Doe de test: https://soulmate4life.be/checklist/

Warme groet,

Mentor & matchmaker

Kathleen Callewaert

Scroll naar boven