Geluk in de liefde: bestaat dit überhaupt?

Voor het antwoord op deze vraag ben ik alvast overtuigd positief: “Geluk in de liefde bestaat.” Toch maak ik graag enkele kanttekeningen. Mensen staren zich vaak blind op het uiterlijk. Maar in de liefde spelen heel veel andere zaken een belangrijke rol. De kwaliteit van de relatie bijvoorbeeld. Een sterke relatie heb je als je – naast geliefden – ook echte vrienden kunt zijn.

 

Ben je klaar voor een nieuwe relatie?

De eerste vraag die je je moet stellen is of je wel een nieuwe relatie wil? Voor je je zoektocht start, dien je eerlijk te zijn met jezelf. Ben je er klaar voor? Gun je jezelf deze nieuwe kans? Sta je stabiel in het leven? Wil je je echt aan iemand binden?

 

Openstaan voor ontmoetingen

Een mooi en aantrekkelijk uiterlijk is mooi meegenomen, maar slechts één element. Bekijk het totaalplaatje. Iemand kan bloedmooi zijn, maar hol en leeg bij een nadere kennismaking. Of iemand kan op het eerste gezicht helemaal niet knap zijn, maar toch stralen of een oogverblindend charisma bezitten. Kijk daarom verder: wat zegt hij/zij? Hoe praat hij/zij? Als je niet verder kijkt, stopt het snel. Ervaar daarom wat die andere persoon bij jou teweegbrengt. Wat komt er bij jou naar boven in zijn of haar gezelschap? Wat gebeurt er als je lichamelijk dicht bij elkaar bent? Bij een eerste contact kan je al heel wat ervaren, maar soms moet je een tweede en derde date durven aangaan om de andere persoon te ontdekken. Wil je die inspanning leveren? Of niet?
Merk je evenwel afkeer of weerzin, dan is dat een slecht teken. Fysieke afkeer is een emotie die niet snel te veranderen valt.

 

Is de befaamde klik er?

Als je echt een relatie wil, dan is een portie zelfonderzoek nuttig. Wees kritisch voor jezelf en niet alleen voor je potentiële partner. Vind je die na een eerste date niet leuk of aantrekkelijk genoeg, begin dan geen relatie. Ben je wel in staat om je open en eerlijk op te stellen en je kwetsbaarheid te tonen, dan liggen er veel kansen. Een gezonde relatie kan dan geboren worden. Is er een klik? Er ontstaat dan een hechte band en het gevoel van ‘samenzijn’. Zich begrepen voelen door de ander is belangrijk. Kwetsbaarheid tonen is vaak het begin van een intieme relatie. Je masker laten vallen, over je gevoelens en behoeften praten, dat is alvast een goede start. Een geruststelling: perfect hoef je helemaal niet te zijn.

Wil je weten of jij klaar bent voor een nieuwe relatie? Of ben je op zoek naar jouw droompartner, je soulmate? Neem dan vrijblijvend contact met me op.

Scroll naar boven