Van dates naar duurzaamheid: hoe je de liefde van je leven vindt en versterkt

Een van de belangrijkste vragen die ik heel vaak krijg is hoe je weet of iemand bij je past.

Veel mensen zoeken in een partner vooral naar aantrekkelijkheid, maar om op lange termijn gelukkig te worden, is meer nodig. Door te kijken naar meer dan alleen aantrekkingskracht en je bewust te zijn van je eigen behoeften en verlangens, kun je betere keuzes maken en een vervullende relatie opbouwen.

Een duurzame relatie berust op gedeelde waarden, wederzijdse acceptatie, respect, steun en vertrouwen. Deze aspecten worden ook wel relatiewaarden genoemd. Om te bepalen welke relatiewaarden voor jou essentieel zijn, kun je eens gaan kijken naar een vorige relatie waarin het niet werkte en achterhalen welke waarden er toen ontbraken. Jouw relatiewaarden bepalen we in de coaching sessies waardoor je exact weet wat je nodig hebt om een fijne, liefdevolle relatie te hebben en houden.

Er zijn zes belangrijke relatiewaarden die van invloed zijn op een duurzame relatie: gedeelde waarden, communicatie, interesses, respect, doelen en gevoelens. Het is van belang om te weten of deze waarden aanwezig zijn tussen jou en je partner. Daarnaast is het hebben van zelfkennis en zelfbewustzijn essentieel voor een vervullende liefdesrelatie. Door jezelf goed te kennen, weet je wat je nodig hebt en verlangt in een relatie en kun je betere keuzes maken en duidelijker aangeven hoe jij de dingen voelt en wilt in je relatie. 

Een ander belangrijk aspect van een duurzame relatie is het vinden van een gezond evenwicht tussen autonomie en verbondenheid.

Autonomie vereist inzicht in wat belangrijk is voor jou en de vaardigheid om dingen niet direct op jezelf te betrekken. Het stelt je in staat om onafhankelijk te zijn en tegelijkertijd de ander te begrijpen.

Verbondenheid ontstaat door het delen van waarden, interesses en doelen. Het is belangrijk om tijd en aandacht te besteden aan elkaar om deze verbondenheid op te bouwen.

Een disbalans tussen autonomie en verbondenheid kan problemen veroorzaken in een relatie. Het is belangrijk om open te communiceren en respect te hebben voor elkaars behoeften en grenzen.

Als single kan het lastig zijn om open te staan voor anderen zonder wanhopig over te komen. Het belangrijkste is om op een authentieke manier te laten zien dat je openstaat voor anderen, zonder jezelf op een presenteerblaadje aan te bieden.

Een aantal tips om open te staan voor anderen zonder wanhopig over te komen. Wees authentiek, luister actief, geen te hoge verwachtingen, zoek naar gemeenschappelijke interesses.

Daarnaast is het belangrijk om geduldig en rustig te daten. Het opbouwen van relaties kost tijd en het is belangrijk om anderen de ruimte te geven om op hun eigen manier te reageren. Als je te snel probeert om een relatie op te bouwen, kan dit wanhopig overkomen. Neem de tijd en laat de relatie zich op een natuurlijke manier ontwikkelen.

Het vinden van je soulmate is een zoektocht die voor veel mensen uitdagend kan zijn. Maar als je een date hebt, is het belangrijk om te weten hoe je de slaagkans van deze date kunt vergroten. Een aantal inspirerende tips en nuttige tools die je hierbij kunnen helpen. Wees jezelf en blijf authentiek, een goede voorbereiding is belangrijk om jezelf tijdens de date op je gemak te voelen, praat rustig en blijf betrokken, bedenk diepere vragen om de persoonlijkheid van de ander beter te leren kennen, zorg dat je een eerste goede indruk nalaat zo vergroot je de kans op een succesvolle date. Plan een tweede date om te laten zien dat je serieus bent en graag meer tijd wilt doorbrengen met de persoon waar je mee afspreekt.

Herkenbaar? “Ik heb geen coaching nodig”. Veel mensen denken dat ze hun liefdesleven zelf kunnen regelen en dat ze geen hulp nodig hebben van een professionele coach. Maar als je steeds weer in hetzelfde patroon valt en de verkeerde partners blijft aantrekken, is het misschien tijd om te erkennen dat je hulp nodig hebt.

Het is makkelijk om vast te blijven zitten in een patroon waarin je steeds weer dezelfde fouten maakt. Je verliest veel tijd en energie aan relaties die uiteindelijk niet werken. Maar het is belangrijk om te begrijpen dat dit niet jouw schuld is. Het kan zijn dat je bepaalde patronen en overtuigingen hebt die je niet bewust bent, en die ervoor zorgen dat je steeds weer dezelfde fouten maakt.

Dit is waar coaching kan helpen. Een goede coach kan je helpen om deze patronen en overtuigingen te identificeren en te veranderen. Je kunt nieuwe inzichten opdoen en nieuwe vaardigheden leren om gezonde relaties op te bouwen. En dat allemaal zonder de tijd en energie te verspillen aan relaties die uiteindelijk niet werken.

Het inschakelen van een relatiecoach getuigt van moed en zelfbewustzijn om hulp te zoeken wanneer je dat nodig hebt. Het kan de sleutel zijn tot het vinden van de juiste partner en het bouwen van een langdurige, gezonde relatie.

Dus als je merkt dat je steeds weer in hetzelfde patroon valt en niet tot inzicht komt, is het tijd om te overwegen om een ervaren matchmaker en relatiecoach in te schakelen. Op die manier kun je de tijd die je anders zou verspillen aan ongezonde relaties, gebruiken om te groeien en te leren, en uiteindelijk de liefde vinden waar je naar op zoek bent.

Op zoek naar de ware liefde? SoulMate4Life kan je helpen bij het vinden van de perfecte match. Je persoonlijke matchmaker en relatiecoach, Kathleen Callewaert is er om je te begeleiden op de weg naar het vinden van jouw soulmate, geluk en liefde.

Onze aanpak is uniek en persoonlijk. We luisteren naar jouw wensen en behoeften en vinden op basis daarvan een partner die perfect bij je past.

Ben je benieuwd naar wat SoulMate4Life voor jou kan betekenen? Neem dan contact op via onze website of boek een gratis intakegesprek van 15’. https://soulmate4life.be/contact/

We zijn ervan overtuigd dat we je kunnen helpen bij het vinden van de liefde die je verdient. Onze succesverhalen spreken voor zich. Dus waar wacht je nog op? Laten we samen op zoek gaan naar jouw soulmate!

Scroll naar boven