Complimenten geven en krijgen, hoe pak jij dat aan?

 Ben jij iemand die graag een complimentje geeft? En hoe voelt het om een compliment te krijgen? Durf jij dit wel eens af te wimpelen?

Of je ze nu geeft of krijgt, beiden geven je positieve vibes. Het motiveert en boost je zelfvertrouwen.

Wat is het effect van complimentjes geven en ontvangen?

Het heeft tal van voordelen. Wat je aandacht geeft,  groeit en bloeit en dit geldt ook met complimentjes geven. Je laat waardering en respect blijken voor de ander en dat krijg je ook terug.

Door een welgemeend complimentje te geven zal die persoon ook positief naar jou toekijken en geneigd zijn een gesprek aan te knopen. Bijkomend voordeel is dat je betere relaties uitbouwt waardoor nieuwe opportuniteiten kunnen ontstaan of je bijvoorbeeld hulp wordt aangeboden.

Het geven van een compliment maakt zowel jou als de ander gelukkiger. Een lachend gezicht en het positieve gevoel van de ander draagt bij in jouw geluk.

Durf op de werkvloer ook complimenten te geven, dit verhoogd het werkplezier, bevordert de collegialiteit, de goesting om er samen voor te gaan. Dat komt niet alleen de kwaliteit van het werk ten goede, maar verbeteren ook de prestaties. Minder ziekteverzuim omdat medewerkers zich gewaardeerd voelen.

En tot slot krijgt je zelfvertrouwen een boost. Door de goede dingen op te merken bij anderen, helpt dit om ook jezelf naar waarde te schatten, je goede eigenschappen van jezelf te zien.

Geef iedere dag een compliment aan een vriend(in), collega, kind, partner,.. Hiermee kleur je je eigen dag.

Veel complimentenplezier!

 

Doe de test: https://soulmate4life.be/checklist/

 

Warme groet,

Kathleen

Je persoonlijke matchmaker

Scroll naar boven