Ontdek welke liefdestaal jij spreekt

De liefde kent 5 liefdestalen: manieren waarop personen liefde uiten en ervaren. Een relatie is eigenlijk een voortdurende uitwisseling van liefdesstromen.  Wanneer je op een andere frequentie zit bij het zenden of ontvangen, kunnen er blokkades ontstaan. De liefde blijft krachtig heen en weer stromen pas wanneer de één zich uitdrukt op een manier die de ander ook daadwerkelijk verstaat.

Weten welke liefdestaal jij spreekt, maar ook zeker welke liefdestaal jouw partner spreekt, kan een wereld van verschil maken in de wijze waarop jullie met elkaar communiceren, begrijp je elkaars gedragingen beter, leer je wat de ander nodig heeft.. Dit stelt je in staat dichter naar elkaar toe te groeien.

Misschien ben jij iemand die gelukkig wordt van complimentjes te ontvangen van je partner of hou je eerder van lichamelijke aanrakingen? Zoek uit waar jij en je partner blij van worden en zorg daardoor ook voor meer begrip en een betere band.


Welke 5 liefdestalen zijn er?

Volgens Chapman zijn er vijf liefdestalen te onderscheiden:

  1. Dienstbaarheid
  2. Geschenken
  3. Tijd en aandacht
  4. Positieve woorden
  5. Lichamelijke aanraking

Uiteraard kan je één of meerdere liefdestalen spreken.


Wat heb jij nodig om je geliefd te voelen in een relatie?

 

1. Posɪᴛɪᴇᴠᴇ ᴡᴏᴏʀᴅᴇɴ: je bloeit op van complimenten of als jouw partner zijn waardering voor jou uitdrukt → ‘ik hou van jou’ – ‘wat zie je er mooi uit’,  ‘je hebt lekker gekookt’, doet jouw hart smelten.

Moedig je partner ook aan, bijvoorbeeld in situaties waarin hij of zij zich onzeker voelt. Jouw woorden kunnen de angst verlichten en de persoon uit de comfortzone trekken — “Hé, ik weet dat je het kunt” of “Falen is niet erg, ik ben er voor je”. Zulke woorden hebben een krachtig effect op mensen met deze liefdestaal.

2. ᴛɪᴊᴅ ᴇɴ ᴀᴀɴᴅᴀᴄʜᴛ: je hecht waarde aan het hebben van tijd en complete aandacht voor elkaar. Afspraken uitstellen, niet écht luisteren of een beetje met de telefoon spelen tijdens jullie date kan als kwetsend worden ervaren. Luister aandachtig en stel vragen

3.ᴄᴀᴅᴇᴀᴜᴛᴊᴇꜱ ɢᴇᴠᴇɴ ᴇɴ ᴋʀɪᴊɢᴇɴ: je geniet van de attentheid van jouw partner, de moeite en de gedachte die achter zijn/haar inspanningen zitten om jou blij te maken. Het gaat jou niet om het materiële, maar om het idee erachter. Voorbeeld: maak een post-it met liefdevolle woorden, een spreuk, een weluitgezocht cadeautje.

4. ʜᴜʟᴘᴠᴀᴀʀᴅɪɢʜᴇɪᴅ: je voelt je geliefd wanneer jouw partner jou helpt met het verlichten van jouw lasten. Jij doet van nature zoveel voor jouw partner, wanneer hij iets uit handen neemt, voelt het als een blijk van waardering. Met liefde iets voor de ander doen iets willen betekenen voor de ander zonder eigenbelang.

5. ʟɪᴄʜᴀᴍᴇʟɪᴊᴋᴇ ᴀᴀɴʀᴀᴋɪɴɢ: je vindt fysiek contact belangrijk – dit draait niet alleen om seks, maar ook een knuffel, tegen elkaar aan zitten tijden het tv kijken, etc.  Zonder lichamelijke aanrakingen, voel je een groot gemis in jouw relatie.Wanneer je weet welke liefdestaal jouw partner spreekt, dan leer je op een dieper niveau te communiceren dan alleen met woorden. Je voelt je meer gezien, gewaardeerd en geliefd. En dat zorgt voor meer verbinding. Een relatie heeft een blijvende investering nodig om de connectie te voeden en te behouden.

Geniet van Valentijn al ben je single. Verwen jezelf en onderneem iets leuks. Een warm badje, sauna, een leuk boek, verwen jezelf met een cadeautje, spreek af met single vrienden…

Neem vrijblijvend contact en ik vertel je wat ik voor jou kan betekenen. 

Investeren in jezelf is nog ALTIJD de beste investering die je kan doen! De blik naar binnen richten, jezelf en je gedachten onder de loep nemen. Wat werkt er echt en wat werkt niet meer… Iedereen verdient het geluk van een leven met twee.

Welke stap ga jij zetten om meer liefde in je leven te creëren…? Wat heb je er echt voor over?

Laat je je liever begeleiden in je persoonlijk traject naar liefde en geluk? Contacteer me zodat we samen je pad kunnen bewandelen.

Focus op het hier en nu en wees nieuwsgierig naar het potentieel dat voor je klaar ligt.

Doe de test: https://soulmate4life.be/checklist/

Warme Valentijnsgroet,

Mentor/Coach & Matchmaker

Kathleen Callewaert

Scroll naar boven