Relatiekantoor lanceert Gentse liefdesroute -Made In (O-Vl.)

GENT – Voortaan heeft Gent naast de verschillende fiets- en wandelroutes ook een eigen liefdesroute. Het relatiekantoor Soulmate 4 Life lanceert een route speciaal voor singles in de regio van Gent. De route passeert verschillende romantische plaatsen uit de streek en combineert dit met enkele unieke horecazaken. Zaakvoerster Kathleen Callewaert: “Tijdens deze crisis was er te weinig aandacht voor singles en hun nood aan liefde of verbondenheid. Met deze nieuwe wandelroute wil ik een mogelijkheid bieden aan alle singles om toch op een leuke manier elkaar te leren kennen.”

De afgelopen maanden zijn door coronacrisis en bijhorende maatregelen voor veel mensen erg lastig geweest. Er waren bijna geen mogelijkheden meer om met elkaar af te spreken of nieuwe mensen te leren kennen. We gingen daarom ook met zijn allen wandelen, tot overvolle wandelroutes toe. Maar volgens Kathleen Callewaert ontbrak er een route specifiek voor singles.

“Ik kreeg heel veel vragen van singles over wat ze konden doen op een eerste date. Aangezien buiten afspreken en wandelen de weinige zaken waren dat we nog mochten doen, gingen veel singles dan ook wandelen op een eerste date. Ik kreeg echter vaak te horen dat de historische en uitgestippelde wandelroutes mooi waren, maar dat het toch een bepaalde dynamiek miste wat een eerste date geslaagd moet maken. Op basis van deze grote nood bij singles ben ik zelf aan de slag gegaan om een liefdesroute te maken”, aldus Kathleen Callewaert.

Horeca en exclusieve winkels

De route combineert romantische hotspots uit de streek met ook enkele horecazaken. In totaal gaat het om een route van ongeveer 10 000 stappen en ze duurt 2u.

“Ik heb bewust een route gekozen met enkele lokale horeca inbegrepen. Enerzijds om zo ook onze lokale horeca te steunen, maar anderzijds blijft een terrasje doen en samen iets eten toch een belangrijk element in een date. Je leert elkaar op een andere manier kennen. We zijn en blijven echte Bourgondiërs. Ik ben dan ook blij voor alle singles dat de horeca weer open is”, aldus Kathleen Callewaert.

Naast horeca passeer je nog enkele bekende en minder bekende toeristische plaatsen, maar ook enkele exclusieve winkels liggen op de route. “Samen snuisteren in een exclusieve shop, zo ontdek je snel zijn/haar interesses en behoeftes.. Een lingeriezaak lag jammerlijk genoeg niet op de route, voor een eerste date uiteraard wat te snel, maar na een paar succesvolle dates kan het een leuk en pikant extraatje zijn. Daten mag ook wel wat spannend zijn hé”, aldus een lachende Kathleen Callewaert.

Het mentale aspect mogen we niet vergeten

De route werd reeds getest door enkele vrijwilligers. “Ik hoop oprecht dat dit voor veel singles een extra kans is om weer meer op dates te gaan. Volgens mij zijn singles te vaak vergeten in het publieke debat tijdens deze corona-crisis. Ik heb van veel singles gehoord hoe lastig het ze wel niet hadden. Het sociale leven werd zo goed als stopgezet. Mensen die alleen waren leefden in een sociaal isolement.”

“We mogen het mentale aspect echt niet vergeten. We zijn nu eenmaal sociale wezens. En voor veel singles is de zoektocht naar liefde en verbondenheid een moeilijke uitdaging. Niet iedereen is altijd even creatief om een unieke activiteit te bedenken voor een date. Bovendien ken je de andere vaak nog niet zo goed en weet je dus niet wat hij of zij leuk vindt. Het zou zonde zijn dat een misschien wel leuke relatie niets wordt door het gebrek aan mogelijkheden.”

De Gentse liefdesroute is gratis te downloaden op www.soulmate4life.be/gentse-liefdes-route

https://www.made-in.be/oost-vlaanderen/relatiekantoor-lanceert-gentse-liefdesroute/

Scroll naar boven